Opholdssted for unge

Siden 1986 har vi har på Stationen arbejdet med unge under 18 år. I denne periode på over 30 år har vi udviklet, forbedret og forfinet vores behandlingsform. 

Socialpædagogisk opholdssted

Stationen er et specialiseret privat tilbud for socialt udsatte personer under 18 år. Vores personale gruppe er sammensat med fokus på kompetente og dygtige pædagoger, pædagogassistenter og pædagogmedhjælpere

På den måde kan vi med vores behandlingsform understøtte den pædagogiske indsats, der er påkrævet for at hjælpe de unge videre til et godt liv, med gode sociale kompetencer.

På denne side har vi samlet de vigtigste informationer. 

Målgruppe: Unge under 18 år

Vores målgrupper er unge under 18 år. Det er i det ordinære behandlingsforløb. Derudover er der mulighed for at være tilknyttet i efterværn indtil de unge er fyldt 22 år. Det er det vi kalder udslusningen.

Se mere om målgruppen - klik her >>

Ophold

Selve stedet er centeret omkring 2 skønt beliggende villaer som bliver benyttet til beboelse. Udover det er der en 3. villa som er administrationen. Vi har rigtig god erfaring med at adskille administrationen fra beboelsen. Det gør at det er meget mere hjemligt.

Stationen

Den ene villa er gennemrenoveret, og har god plads både inde og ude. Villaen er beliggenheden i landlige omgivelser, hvor der rundt omkring er god plads fysisk udfoldelse. Om det er fodbold eller mountainbike, så er der mulighed for det.

Hver ung har eget værelse, som er i størrelsen fra 17 - 23 m2. Der er flere badeværelser som eleverne er fælles om. I fællesrummene er der god plads, hvor der bliver spillet computer eller andet. Hvis der er behov for at slappe af, er der også mulighed for dette.  

Vonsbæk

4 kilometer derfra er den anden villa som er tilknyttet. Vonsbæk station er også beliggende på en dejlig stor grund. Bålpladsen er er ofte samlingspunkt, hvor vi hygger rundt om ilden der knitre.

Derudover er der er i en ældre side-bygning indrettet trænings faciliteter, som bliver benyttet meget i forbindelse med styrketræning.

Der er 7 værelser, hvor de 3 ligger i en nyere tilbygning, hvor der også er bad.

Fælles for vores afdelinger er, at de ligger under en times kørsel fra Aarhus, Odense og Esbjerg. Lige lidt uden for Kolding og Haderslev

Socialpædagogisk opholdssteder 

Behandlingsform

Selve behandlingen på Stationen er inddelt i 3 faser - målrettet vores børn og unge og understøtter naturligvis den enkeltes behov.

Indslusningen

Indslusningsperioden er de første ca. 3 måneder. Her går tiden med at vende sig til i de nye omgivelser. Og der er fokus på særligt to ting i denne periode, at have det godt og at få det bedre

Anden fase er hvor den pædagogiske behandling foregår. Det kan lyde så voldsomt men det er det ikke. Det det består af er et fokus på at bevæge sig i den rigtige retning. Understøttet af kontaktpersoner og psykologer og en bred pædagogisk indsats. Vi arbejder meget med de sociale relationer, tryghed, tillid og samarbejde i denne periode.

Udslusning og efterværn

Den tredje fase er udslusningen. Her er der fokus på selvstændighed, at de unge kan klare sig selv, og at blive rustet til at komme ud i tilværelsen på egne ben. Målet er en uddannelse og et liv der fungerer når tiden på bostedet er ovre. 

Se mere om vores behandlings form og efterværn her >>

Personalegruppen 

I vores sammensætning af personalegrupperne har vi først og fremmest fokus på den enkelte medarbejders personlighed, uddannelse og kompetencer, men vi vægter i høj grad også evnen til at indgå i et tæt samarbejde med resten af personalegruppen - vi kender til vigtigheden af forskelligheder, men også evnen til at kunne give og modtage feed-back 

Vi efteruddanner os løbende, vi bliver superviseret - vi gør os generelt meget umage for at dygtiggøre os, så vi bedre forstår de problemstillinger og de udfordringer der gør sig gældende i ungdomslivet.

Dagligdagen

Køkkenet

I køkkenet er der aktivitet meget af dagen, hvor madlavningen er en del af hverdagen. Det klarer vi i fællesskab, og det giver ofte anledning til mange hyggelige stunder.

Aktiviteter

I vores daglige rytme har vi masser af aktiviteter der danner de fysiske rammer. Nogle af dem er de daglige gøremål, som madlavning, hygge, rengøring. Udover de daglige gøremål har vi også vores ture. Turene kan gå til forkellige steder. Det kan være en skitur eller en sommer tur. For de nye der ankommet, er det en fantastisk mulighed for at lære os at kende.

Visitation

De der bor på Stationen er alle startet med en visitation, for at de kan få hvilke udfordringerder er, og for vi på bedste mulige måde kan hjælpe de unge med problemer. Det er for vi sammen kan være rustet til, bedst muligt at hjælpe de der bor her.

Der er mange elementer i visitationen, som har en afgørende betydning for opholdet. En af dem der kan nævnes her, er at de der opholder sig på Stationen, selv skal være indforstået, og klar på at deltage i forandringen.  

Visitationen foregår i samarbejde med kommunen, det er den serviceenhed der varetager serviceloven. Serviceloven varetager forholdene omkring socialt udsatte personer. For at forebygge sociale problemer  

Vi er glade for at byde velkommen. I er altid velkommen til at komme forbi og se vores 2 afdelinger Vonsbæk Station og Satellitten.

Læs meget mere om visitation - Klik Her >>

Hvad er et opholdssted?

Det er et specialiseret privat tilbud, målrettet for bestemte grupper af unge mennesker og socialt udsatte personer. Der er mange bosteder for unge med problemer. De er hver enkelt ofte specialiseret inden for et eller nogle få specifikke områder.

Vi har masser af erfaring med denne sårbare gruppe af unge med psykiske problemer, eller andre udfordringer. Det er på det tidspunkt i livet, hvor der er meget der skal læres. Det er meget de sociale færdigheder der læres i denne periode. Vi har i mere end 30 år specialiseret os, for unge mennesker under 18 år. 

Der hvor det har meget store betydning for den enkelte, er i de sociale relationer. Det er samtidig også dem der er sværest at lære senere i livet. 

Så derfor er det et af de største kernepunkter i vores behandlings filosofi.  

 

 

Visitation - Anbringelsesforløb - Behandlingsindsats - Pædagogik

 

    

Stationen24.jpg Stationen24.jpg Stationen24.jpg Stationen24.jpg

Stationen er et sted vi alle er glade for. Se mere hvad tidligere beboere mener om stedet

Læs mere

Vi gør meget ud af det ikke skal føles som en institution. Vi inviterer gerne venner :-)