Blog Blog Blog Blog

Blog

Her kan du se nyheder og andet information om vores hverdag på opholdssted Stationen og fra vores turer. 

Opholdssted på landet

Opholdssted på landet med god plads og rolige omgivelser beskriver Opholdssted Stationen

Stationen - 30 år

Én generation. Så længe har Stationen eksisteret. Og selvom man siger, at en generation besidder nogle fællestræk i form af adfærd, holdninger og normer, så vil jeg nu alligevel vove den påstand, at disse træk har ændret sig markant, i de 30 år Stationen har eksisteret.

Visionen med opholdssted stationen

”Jeg har ikke haft adfærdsvanskelige børn på Stationen, men derimod børn af adfærdsvanskelige forældre.” Sådan siger Erling Lundgaard, der grundlagde institutionen i 1986, og stadig har klare meninger om, hvordan man retter op, før man retter ind. Forresten, vidste du, at Bertel Haarder hjalp Erling med at få det hele til at ske..

Stafet for livet - Opholdssted Stationen

I weekenden den 10. og 11. september 2016, blev der afholdt Stafet for Livet i Haderslev. Stafetten har til formål at indsamle penge til kræftens bekæmpelse - blandt andet til forskning, behandling og forebyggelse. Stafet for livet i Haderslev er blevet kåret til verdens største stafet.

Opholdssted Indslusnings og behandlingstur

Når man bor på Opholdssted Stationen, tager man på indslusnings - behandlingsture med sine kontaktpædagoger. Det er lidt forskelligt, hvordan og hvornår disse ture tilrettelægges, men et typisk forløb vil kunne være som nedenstående.

Sommerfest med traditioner

Sommerfesten på stationen indeholder mange traditioner. Blandt andet spilles der rundbold, og dette år vandt de voksne og fik dermed revanche for sidste års nederlag.

Fælles sommertur - opholdssted Stationen

Stationens to afdelinger, Vonsbæk Station og Satellitten, er hver sommer på ferieture hver for sig. Disse ture går ofte til udlandet. Derudover arrangeres der en fælles tur et sted i Danmark, hvor begge afdelinger er af sted sammen. På den måde styrker vi både relationerne på de enkelte

Opholdssted Satellitten i Tjekkiet

Sommerferien på Opholdssted Satellitten startede i år med en ferietur til Harachov i Tjekkiet. En sommerferie, hvor udfordringen for personalet var, at tilgodese så mange af de unges ønsker som muligt – selvom de lå langt fra hinanden. Nogle ville gerne have ”vilde aktiviteter”, andre ønskede ”afslapning” og andre igen en ”storbysferie”. Så udfordringen var, at sammensætte en ferie, som kunne indeholde alt dette.

Dagligdagen og rytmen På Stationen

Dagligdagen på Stationen minder på mange måder om dagligdagen i en almindelig familie. Der bor bare lidt flere unge mennesker, som har forskellige interesser, hobbyer, skolegang, arbejde osv., som der skal tages højde for.

Stationens samarbejde med forældre og andre pårørende

På Stationen vægter vi samarbejdet med forældrene meget højt. Vi tror på, vi hjælper den unge bedst muligt, når forældrene og vi er enige om, hvad vi skal gøre for den unge. Det er som oftest forældrene som kender deres børn bedst - og den viden skal vi da gøre brug af, da den kan hjælpe de unge rigtig meget.

Med omvendt kasket & armycut

Det er i høj kurs, at være fra den københavnske vestegn, gå i hiphop-tøj, have armycut-frisure og tale et dansk, der er blandet op med tyrkiske, arabiske og pakistanske ord. De unge mænd kalder sig ’gangstere’ og sætter en ære i, at være udenfor det etablerede Danmark.

Den gode mor og den svære beslutning

Højtider forbinder vi med familie og det er her hvor mange samles med de nærmeste og nyder den gode mad, fridage og dejligt selskab. For fire år siden blev Hannes højtid præget af en meget svær beslutning.

Når en ung flytter ind på Satellitten

Når en ung flytter ind på Satellitten, er der mange nye ting de skal forholde sig til. Der er mange nye voksne, nye unge, nyt hus, samt nye rutiner og rytmer. Vi vil gøre, hvad vi kan for at give de unge, en så tryg og god start som muligt.

Indslusningstur

I uge 40 tog Lasse, Sandra og Per på indslusningstur, på den klimamæssigt yderst behagelige atlanterhavsø Tenerife.

Skitur til Sälen - Stationen på skiferie i Sverige

Stationen tog på skiferie i Nordeuropas største skiområder. Der blev hygget og prøvet grænser på stejle pister

En helt almindelig dag på Opholdssted Satellitten

På Opholdssted Satellitten sker der meget og alle dage er forskellige. Alligevel kan man godt give et indtryk af en almindelig dag på afdelingen.