Sommerfest med traditioner Sommerfest med traditioner Sommerfest med traditioner Sommerfest med traditioner

Sommerfest med traditioner

Opholdssted Stationen - Dato: 15-07-2015

Sommerfesten på stationen indeholder mange traditioner. Blandt andet spilles der rundbold, og dette år vandt de voksne og fik dermed revanche for sidste års nederlag.

Traditionen tro, har vi igen i år holdt grisefest på Opholdssted Stationen. Den 26. maj måned slog Stationen dørene op for det årlige ”svineri”.

En eftermiddag og aften hvor hygge, spil, god mad og godt humør er i højsædet for de unge og de voksne på Stationen. Ud over de unge som bor på Vonsbæk Station og Satellitten, er de unge som nu bor i egen lejlighed – i udslusning – også med til fællesarrangementet.

Forud for dagen er der en del forberedelse. Grisen skal hentes og klargøres til grillen, hvor den ligger i ca. 5 timer, før vi kan sætte tænderne i den. Tilbehør skal der også til… Heldigvis giver de unge mennesker ”gladeligt” en hånd med til at få snittet salat og lavet flødekartofler.

Der er selvfølgelig også sørget for mad til vores muslimske unge, som i stedet for helstegt pattegris får lækkert grillet kyllingebryst. Rundbold-revanche Vejret var heldigvis med os, så vi kunne være udenfor hele dagen og aftenen. Dagen startede ud med en dyst i rundbold – de unge mod de voksne, hvor de voksne efter en tæt kamp fik revanche fra sidste år.

Lettere trætte og forpustede, kunne vi sætte os til et veldækket bord, hvor den stod på lækker helstegt pattegris – det smagte øf’me godt J Støvlekast Efter aftensmaden stod den på dagens sidste dyst – støvlekast. Det er slet ikke så let endda, at få den støvle sendt af sted, så det frembragte grin og latter hos de unge og voksne.

Vi sluttede aftenen omkring bålet, hvor der blev hygget, snakket og delt røverhistorier, mens vi nød hjemmebagte cookies - bagt af en af de unge. En dag og en aften hvor der har været godt humør, god mad og skøn stemning – en mindeværdig aften og en skøn tradition.

Vi har samlet relevante oplysninger om Opholdssted Stationen - Klik her >>

Se mere om opholdsstedet og hvad vi kan gøre for dig