Per Flugt Sørensen, Kontaktpædagog Per Flugt Sørensen, Kontaktpædagog Per Flugt Sørensen, Kontaktpædagog Per Flugt Sørensen, Kontaktpædagog

"Vi lægger stor vægt på forskelsbehandling"

Vores unge er lige så forskellige som alle andre mennesker er. Unikke personer med individuel baggrund, udfordringer, interesser og talent. Vores opgave som kontaktpædagoger er ikke at tilpasse de unge. De unge skal ikke fjernes fra det, de kommer fra, men udvikles fra det. Og derfor bliver det til unikke forløb med hver enkelt af de unge.

- Vi gør meget ud af at skabe oplevelser sammen med de unge. Vi kalder det at lave et Fælles Tredje. Det betyder, at vi i en krisesituation kan trække en fælles oplevelse frem, der giver positiv stemning, og dermed fjerner vi konfrontationen fra dialogens to personer til et fælles tredje sted, der associerer noget godt. Som vi kan smile af, måske endda grine af sammen.

- Magtanvendelse, hmmm, det er ikke noget vi vægter særligt højt, det er lidt gammeldags, synes jeg. Vi viser derimod de unge – og hinanden – at Opholdssted Stationen er vores allesammens sted. At vi er oprigtigt glade for at være her. Og den stolthed smitter af på de unge. Vi anerkender hinanden, og vi anerkender måske især fællesskabet. Og fællesskabet trives bedst, hvis man opfører sig ordentligt. Den slags skal vises, ikke siges. Og det er måske forskellen på Stationen og andre gode steder – at vi gør det, vi siger.  

"Som medarbejdergruppe er vi selvfølgelig forskellige som mennesker, men vi har det samme værdigrundlag. Og det kan de unge mærke, og opfatter det som en tryghedsfaktor."

 

Hvile - opholdssted på landet

 

- Noget af det vigtigste for os, er for eksempel det med at skabe gode relationer – udover tillid og troværdighed. 

- Dét med stolthed gør sig også gældende når vi altid opfordrer de unge til at ta´ venner og familie med her til. Det er jo fordi, vi synes her er fedt at være. Som ung, som ansat og som gæst. Og dét handler jo også om relationer, og om at de unge ikke skal fjerne sig fra det, de kommer fra, men udvikle sig fra det – på et nyt sted, Stationen.

 

Per Flugt Sørensen, Kontaktpædagog, Stationen

 

Se mere om opholdsstedet og hvad vi kan gøre for dig: