Stationens samarbejde med forældre og andre pårørende Stationens samarbejde med forældre og andre pårørende Stationens samarbejde med forældre og andre pårørende Stationens samarbejde med forældre og andre pårørende

Stationens samarbejde med forældre og andre pårørende

Opholdssted Stationen - Dato: 06-05-2013

På Stationen vægter vi samarbejdet med forældrene meget højt. Vi tror på, vi hjælper den unge bedst muligt, når forældrene og vi er enige om, hvad vi skal gøre for den unge. Det er som oftest forældrene som kender deres børn bedst - og den viden skal vi da gøre brug af, da den kan hjælpe de unge rigtig meget.

Det er forskelligt, hvordan samarbejdet med forældrene og familien er - det tilpasses individuelt efter familiens muligheder, ressourcer og ønsker.

De unge på Opholdssted Stationen er tilknyttet 2 kontaktpersoner, som sikre kontinuiteten i forhold til den unge, forældre, skole, anbringende myndighed osv. Det er derfor primært de to kontaktpersoner, forældrene har kontakten med. Dette gør, at forældrene ikke behøver at forholde sig til så mange forskellige, men kan danne en god relation med en enkelt eller to.

Samarbejdet kan foregå på forskellige måder – det tilrettelægger forældrene sammen med kontaktpersonerne. De aftaler hvordan den telefoniske kontakt skal være – om det en gang i ugen, hver anden uge, om det er når der er ”noget nyt” –godt som skidt eller noget helt fjerde.

Forældrene er selvfølgelig altid velkomne på Stationen. Vi tager også gerne på besøg hos forældrene – nogle gange i forbindelse med, at den unge skal hjem på weekend. I forbindelse med behandlingen og vores kendskab til den unge, vil vi gerne kende den unges ”livshistorie”.

Her spiller forældrene en stor og vigtig rolle, da de ofte kender denne bedst. Ligeledes vil vi også meget gerne samarbejde med andre familiemedlemmer og pårørende, som har en plads i den unges liv, og de er selvfølgelig også velkomne til at besøge den unge på Opholdssted Stationen.

Vil du se mere om opholdssted Stationen - Klik Her

Se mere om opholdsstedet og hvad vi kan gøre for dig