Dagligdagen og rytmen På Stationen Dagligdagen og rytmen På Stationen Dagligdagen og rytmen På Stationen Dagligdagen og rytmen På Stationen

Dagligdagen og rytmen På Stationen

Opholdssted Stationen - Dato: 01-03-2014

Dagligdagen på Stationen minder på mange måder om dagligdagen i en almindelig familie. Der bor bare lidt flere unge mennesker, som har forskellige interesser, hobbyer, skolegang, arbejde osv., som der skal tages højde for.

Nogle af de unge går på Stationens Interne Skole. Deres skoledag er fra kl. 9.00 til 14.00. Vi har på Stationen valgt, at rykke skoledagen en time, så den starter kl. 9.00 fremfor kl. 8.00, som de fleste andre skoler, da teenagere generelt har brug for mere søvn, men samtidig ofte har svært ved at falde i søvn om aftenen.

Vi kan klart mærke, at det hjælper de unge, både for deres fremmøde og for at de faktisk fungerer bedre i skolen. Andre unge går i skole i Haderslev eller Kolding eller har arbejde eller noget helt andet. Så det er lidt forskelligt, hvornår de unge står op om morgenen. Ligeledes er det så også forskelligt, hvornår de kommer hjem igen og hvad resten af deres dag indebærer.

Når de unge kommer hjem fra skole, arbejde eller hvad de nu laver, skal de lige sørge for, at deres værelse ser pænt og nydeligt ud – det går nemlig ofte lidt hurtigt om morgenen. Der er enkelte dage, hvor der også er forskellige pligter som skal klares – såsom værelsesrengøring (hovedrengøring), badeværelsesrengøring og lignende.

Når det er klaret, så kan de unge få internet. Vi kan ”styre” internettet til værelserne nede fra kontoret – og må lige vente med at give det, til ”det sure” er klaret, da internettet ellers ofte vinder deres opmærksomhed. Ellers går eftermiddagen med forskellige ting og gøremål.

Nogle må sidde med hovederne i bøgerne og lave lektier, mens andre nyder at dyrke sport/motion. Nogle har måske et fritidsjob – og andre har brug for bare at nyde ”friheden” ved være for sig selv og slappe af eller være sammen med venner. Ellers er de unge meget sammen med de voksne, hvor de fx er ude at handle, på hygge/shoppe tur, gå tur, besøg på den anden afdeling eller hvad de nu kan finde på. Aftensmaden er som regel ”husets samlingspunkt”.

Her tilstræber vi at alle kan spise samtidig – det betyder, at vi gerne lige venter, hvis nogen er til sport eller lignende. Så spisetiden er ikke præcis kl. 18.00 – men et sted mellem kl. 18.00 og 19.00. Aftenen er, ligesom eftermiddagen, forskellig fra ung til ung, hvad de gerne vil lave. Her bliver stuen og sofaerne ofte brugt til hygge og fjernsyn -og roen falder over huset. Internettet bliver slået fra på værelserne igen kl. 22.30, så de unge kan få ro til at sove, og kl. 23.00 bliver der sagt det sidste godnat, til de som ikke er faldet i søvn…

Se meget mere om opholdsstedet - Klik Her >>

Se mere om opholdsstedet og hvad vi kan gøre for dig