Skitur til Sälen - Stationen på skiferie i Sverige Skitur til Sälen - Stationen på skiferie i Sverige Skitur til Sälen - Stationen på skiferie i Sverige Skitur til Sälen - Stationen på skiferie i Sverige

Skitur til Sälen - Stationen på skiferie i Sverige

Lasse Balsgaard - Dato: 02-04-2013

Stationen tog på skiferie i Nordeuropas største skiområder. Der blev hygget og prøvet grænser på stejle pister

Opholdssted Stationens årlige skitur gik i år til Sälen i Sverige. De seneste mange år har vi været i Trysil i Norge, men i år skulle turen gå til Sälen, havde vi besluttet.

Det var forventningsfulde unge og voksne, der, søndag morgen den 3. marts, kørte af sted mod Sälenfjällen, der er Nordeuropas største alpine skiområde. Vi har på Stationen formået at skabe en årlig og traditionsrig skitur - og flere af de unge er nu sammen med os voksne blevet kulturbærere, når vi sammen med nye unge og nye ansatte drager af sted mod de sneklædte fjelde i nord.

Vi bor i hytter i små grupper Hyttekonceptet i Norge/Sverige dækker til fulde vores behov - når vi i små enheder af 2-3 voksne & 2-3 unge bor sammen. På en uge får vi skabt nære og bæredygtige relationer - så alle får en fantastisk oplevelse af den samhørighed vi på opholdssted Stationen værner meget om.

Ved at vælge Sälen i år, så stod vi over for nye og spændende udfordringer, men med erfaringer, knowhow og traditioner, skabte vi sammen med de unge, en helt enestående tur. Mange udfordringer Vores skipas dækkede fire skisportsområder i Sälen; Lindvallen, Högfjället, Tandådalen og Hundfjället hvor der i alt findes 116 løjper, 86 lifte og 13 rullebånd - alle fire steder blev udforsket og pisterne blev kørt tynde.

Vi filmede med vores nye Go Pro-kamera´er og der blev downloaded apps til vores smartphones, der fortalte hvor hurtigt vi kørte på de mange pister. "Væggen" var områdets største udfordring en meget "mørke-sort" piste - nogen besejrede den og andre måtte kapitulere. Om aftenen blev der hygget i hytterne på kryds og tværs – der blev spist dejlig mad - spillet kort og leget ”gæt og grimasser” mm.

Sengetiderne gav helt sig selv – en lang og aktiv dag med masser af skiløb og dejlig frisk luft – det giver en helt naturlig træthed. Ingen alvorlige skader Heldigvis slap vi for alvorlige skader, mange af de unge har løftet deres skiløb til et højere niveau og er nu habile og erfarne skiløbere og som noget helt nyt, så fik en lille gruppe prøvet kræfter med at snowkite, en helt ny og udfordrende måde at angribe fjeldene på - wauw det var spændende !

Humøret var allerede højt fra dag 1, men som dagene gik blev både humør og vejr bedre og bedre !! Vi havde de absolut bedste betingelser for en helt igennem vellykket tur.

Lørdag den 9. marts blev busserne pakket og lidt over middag gik turen atter hjemover til "landet uden bjerge", trætte med solbrændte kinder ankom vi alle på Stationen tidligt søndag morgen - mætte af go´e oplevelser, smil og sne !! Og så er der forøvrigt kun 358 dage til at Stationen kører på skitur igen igen ....

Se mere om opholdsstedet og hvad vi kan gøre for dig