Morten Nyegaard, udslusningsung Morten Nyegaard, udslusningsung Morten Nyegaard, udslusningsung Morten Nyegaard, udslusningsung

”Hvis man som ung mangler hjælp og venner, er Stationen verdens bedste sted”

- Hvis jeg ikke var kommet på Opholdssted Stationen i de to år, jeg var der, havde jeg i dag levet et kedeligt liv, uden skolegang og været på kontanthjælp, fortæller Morten Nyegaard på 19 år, der i dag er i gang med en uddannelse til VVS´er på Hansenberg i Kolding, har egen lejlighed og et stort netværk af gode venner og bekendte.

- Jeg flyttede ind på Stationens afdeling i Vonsbæk i forsommeren 2013, og begyndte i den interne skole, som jeg fulgte i halvandet år inden jeg var klar til at komme på produktionsskole i Haderslev, som forberedelse til Hansenberg. Min interesse og talent ligger helt klart indenfor håndværk og mekanik.

- Jeg er i dag flyttet i min egen lejlighed, og har det godt. Men jeg savner pædagogerne på Stationen, altså på den gode måde. De betød rigtig meget godt for mig. Stationen betød også, at jeg fra dag ét fik en masse nye venner. Altid nogen at snakke med, spille bordtennis med, høre musik og bare chille med osv.  Faktisk var jeg så glad for at være der, at jeg engang var der i 3-4 måneder uden at ta´ hjem til mine forældre. 

"Jeg havde nogle gange venner på besøg, og de synes, det var et vildt fedt sted. Jeg kan huske, at én af mine venner, også gerne ville flytte ind, selvom han havde det helt fint derhjemme hos sine forældre. Det var lidt sjovt ..." 

- I dag ses jeg med pædagogerne ca. hver anden uge. Vi skiftes til at besøge hinanden, så pædagogerne kommer også hos mig i min lejlighed. Nogle gange ringer de også, for lige at høre hvordan jeg har det. Det er ret godt. Selvom det kører godt for mig, har jeg nogle gange brug for hjælp til økonomi-ting, og det hjælper de mig så med. Stationen har også hjulpet mig med at få et godt forhold til mine forældre og familie. 

- Det gode ved Stationen er, at de er gode til at lytte, og derefter komme med idéer og gode råd. Der er plads til sjov og gas, og samtidig tar´ de dig seriøst, og hjælper dig på den helt rigtige måde. Der er selvfølgelig regler og principper, men de virker logiske og er helt fair. Man mærker for alvor, hvor fedt et sted Stationen er, når man er flyttet ud, og kan nyde det i bakspejlet. 

 

Morten Nyegaard, udslusningselev

 

Se mere om opholdsstedet og hvad vi kan gøre for dig: