Laura, beboer Laura, beboer Laura, beboer Laura, beboer

"Jeg har skrevet om det på Facebook – folk synes det er sejt"

- Jeg har egentlig ikke boet her så længe, men det føles som om, jeg har boet her i lang tid. Faktisk følte jeg mig hjemme allerede efter få dage. Jeg glemmer tit, at det er en institution. Det virker mere som et kollektiv – med plads til at være den, man er.

- Jeg bor her, fordi jeg har brug for støtte til at komme i gang med de ting, jeg vil. Jeg har altid været meget sådan sort eller hvid i mit syn på tingene. Og omkring mig selv. Her lærer jeg, at det også er vigtigt, at se alle nuancerne, og at livet ikke er så firkantet og modsætningsfyldt. 

- Noget af det gode ved Stationen er også, at her bliver tingene sagt direkte. Ikke noget indpakning og ironi. Men bare lige ud. Det er meget nemmere på den måde. Og så kan jeg mærke på mine kontaktpædagoger, Jesper og Marianne, at deres job ikke handler om løn. At de faktisk er oprigtigt interesseret i, hvordan det går med mig, og hvordan de kan hjælpe mig med at nå mine målsætninger. Det er ret godt.

"Jeg har haft veninder på besøg her, og de synes faktisk også her er helt fint. I begyndelsen, syntes jeg det var lidt pinligt, at jeg boede på et bosted. Men ret hurtigt opdagede jeg, hvor fedt, her er. Så jeg begyndte at skrive på Facebook, at jeg var glad for at være her. Og jeg fik ret positiv respons – folk synes det var sejt, jeg skrev om det."

 

Laura Opholdssted stationen

 

- Da jeg var til mit første møde her, fortalte Lasse, der er leder på stedet, at han mente, de kunne hjælpe mig. Jeg kunne føle, at han mente det, og at det ikke var noget, han bare sagde til alle. Derfor var jeg allerede efter første møde, klar til at flytte ind. Vi havde møde en fredag, og om mandagen rykkede jeg ind.

- Stationen hjælper mig med at få troen på, at jeg kan klare den. Jeg skal nemlig bruge støtte til at komme i gang. Nu kan jeg begynde på VUC, og derefter pædagoguddannelsen, som adgang til psykologistudiet på universitetet. Og jeg skal nok nå det. Ved siden af min skolegang, træner jeg et U12 hold i håndbold.

 

Laura, 17 år, bor på Stationen

 

 

Se mere om opholdsstedet og hvad vi kan gøre for dig: