Kommune A Kommune A Kommune A Kommune A

”Stationen kombinerer teenageliv og handleplaner”

Med mere end 20 års erfaring i at matche opholdssteder med unge, er kommunes særlige fagkonsulent værd at lytte til. 

- Det er min opgave, at finde det rigtige opholdssted til den enkelte unge, og dén proces begynder altid med den unge ud fra en individuel betragtning. Derefter gælder det om at finde det sted, der passer til netop ham eller hende blandt landets ca 700 opholdssteder, og deres respektive behandlingsstilbud, lyder det fra kommunes specialist på anbringelsessteder og procedurer i den forbindelse.

- Men der er selvfølgelig også flere andre forhold, der har betydning for valget af opholdssted, et match som jo kan være helt afgørende for et ungt menneskes hele liv. Jeg har kendt Stationen gennem mange år, og kan anbefale stedet på flere punkter. 

- Stationen er præget af det, jeg vil kalde ordentlighed. Man respekterer hinanden, tager individuelle hensyn og er meget rummelig og anerkendende overfor de unge. De unge bliver derfor set og hørt, som lige netop dem de er hver for sig.

"Faktisk vil jeg sige, at stedet nærmest driver af imødekommenhed. De har en god moral, de er ærlige og reelle og så holder de altid de aftaler, de indgår. Og det kan både de unge og jeg godt li'."

 

Aabenraa Kommune

 

- Det kendetegner også Stationen, at de ikke giver op. De holder fast, og skaber dermed rammer og muligheder, og en klippefast støtte, der får de unge til at udvikle sig. I den forbindelse, har jeg altid beundret Stationens evne til ligesom at trække det omgivende samfund ind på stedet – så de unge bliver en del af samfundet, og ikke isoleret på ”en eller anden institution”. Og så gør det ikke noget, at Stationen også lærer de unge de helt banale ting, man skal kunne for at fungere i et moderne Danmark, som at se nyheder i TV, gå på posthuset, gøre rent osv. 

- Men øverst på min liste over forhold, der kendetegner Stationen står deres fine balance mellem den teoretiske viden om omsorgssvigt og behandling på den ene side og det gode, praktiske hverdagsliv på den anden. Det er en hårfin balance, og den er svær at nå. Men den har de på Stationen, hvor handleplaner og teenageliv går hånd i hånd, som det helt unikke for stedet, siger fagkonsulenten med særligt ansvar for anbringelser.
 

Anbringelseskonsulent, Kommune A
(anonym anbefaling, idet offentlige instanser ikke må fremgå med navns nævnelse)

 

Se mere om opholdsstedet og hvad vi kan gøre for dig: