Annika, ex-beboer Annika, ex-beboer Annika, ex-beboer Annika, ex-beboer

”Jeg lærte at bruge min vilde energi på det, der gavner mig og dem omkring mig”

- Det afgørende vendepunkt for mig var, at de lærte mig at se mig selv udefra. At se hvordan jeg virkede på andre. Uden mit ophold på Stationen, havde jeg i dag været stofmisbruger, stadig været voldelig og ikke haft kontakt til min familie, siger Annika på 23 år, der boede knap 5 år på Stationen. Med en bestået HG eksamen og HF med hue på, læser Annika nu til finansøkonom, og har både studiejob og egen lejlighed.

- Tingene er ikke kommet let til mig. Jeg har kæmpet hårdt på skolebænken for jeg var bestemt ikke skole-typen. Men sammen med mine tre pædagoger på Stationen, har jeg lært at vende min energi til noget positivt. De fulgte mig fra dag 1, har været der hele tiden for mig i alle aspekter, og jeg har stadig kontakt med dem – de var jo mine stedforældre. Forleden kom de helt ekstraordinært og hjalp med at gøre hovedrengøring i min lejlighed i forbindelse med at jeg har købt en ny sofa. Så fik jeg mere tid til alt det andet. Det er da ret sødt.

- Da jeg flyttede ind på Stationen, var jeg udafreagerende og ret vild. Jeg var negativ og sur, og stolede på ingen. Jeg kom fra en anden institution, med alt for mange regler og underlige forbud uden logik. Jeg stak af fra det sted 17 gange på et år. Jeg stak aldrig af fra Stationen. Det siger en del om Stationen i forhold til andre steder, ik.

"På Stationen er der selvfølgelig også regler. Men de er individuelle, og dermed relevante. Jeg fik lov til at arbejde med mig selv på mine vilkår. Jeg fik lov til at bearbejde det aktuelle problem i stedet for at skulle tale om min barndom igen-igen. De hjalp mig til at finde mig tilpas med mig selv. Efter et stykke tid kunne jeg pludselig begynde at græde og føle, jeg havde aldrig grædt før. Det var ret vildt."

 

Mountainbike i skoven

 

- Én af mine tre pædagoger gik direkte ind i en mor-rolle for mig. Hun lærte mig, hvordan det sociale liv fungerer. Hvordan man opfører sig i forhold til andre mennesker. De bebrejdede mig aldrig noget. De spurgte mig i stedet for, hvad der fik mig til at gøre det eller det, der ikke var så smart. Dermed lærte jeg at reflektere over mine handlinger, og efterhånden kunne jeg godt se, hvordan jeg var overfor andre. 

- Jeg har fået en dyb selvindsigt, som andre unge måske ikke har. Det giver styrke og mere modenhed. Jeg ved, hvad jeg vil, og hvad jeg kan. Om ikke så længe slutter min udslusningsperiode fra Stationen, og det bliver mærkeligt – de har jo været mine forældre dernede. Men de har også hjulpet mig til at få et rigtig godt forhold til mine rigtige forældre. Og heller ikke dét, er ikke kommet af sig selv. Mine pædagoger på Stationen lærte min mor og far, at håndtere mig på den rigtige måde. Så nu besøger jeg faktisk min familie så ofte, jeg har tid. Jeg skal jo også passe studiet, og mit studiejob på en stor café.

 

Annika, ex-beboer

 

 

Se mere om opholdsstedet og hvad vi kan gøre for dig: